Andorra Off-Road Experience

Om goed uit de voeten te kunnen tijdens de verschillende offroad ritten in Nederland gaan er een aantal leden van MC ’t Pijpke al vele jaren naar Andorra om te trainen.  Onder begeleiding van de reus met die hele grote handen, Johan van de Wal, leren zij daar altijd weer het nodige bij.

OffRoad vakantie 845index

Toontje van de Wijst gevolgd door de rest van MC ’t Pijpke

Johan van de Wal motorrijder in hart en nieren heeft zeer veel kennis en ervaring in diverse takken van de motorsport: wegrace, endurance-racing, motorrally’s en zijspancross. Zijn erelijst vermeldt o.a. vice-wereldkampioen in het WK-Endurance, Motorsportman van het Jaar, manager van het Parijs-Dakarteam en instructeur van Wegracecursussen op het circuit van Zandvoort. Met andere woorden hij kan er echt wat van…

Naast Johan, is er nog een tweede gids die de mannen van MC ’t Pijpke de fijne trucjes van het offroad rijden bijbrengt. Bas de Groot, enthousiast gastheer en ervaren endurorijder. Ook hij kent de routes op zijn duimpje en assisteert daarbij Johan. Om beurten begeleiden zij de groep waarbij iedereen uiteindelijk heerlijk tussen en over de bergen heen danst met de motor.

Natuurlijk is het niet alleen “trainen” op de motor. Zoals altijd hoort daar ook de nodige gezelligheid bij. Hierbij worden er andere vaardigheden getraind zoals het culinair eten en drinken (met mate).

Thuisbasis is hierbij het gezellige Hotel Aldosa in Andorra, gelegen in het dorpje Aldosa in de gemeente La Massana. Hotel Aldosa is een twee sterren-sterren hotel en wordt geleid door Bas de Groot (inderdaad ook gids) en Marjan van de Wal (dochter van). Het hotel ligt aan een pleintje zonder doorgaand verkeer, midden in het dorpje Aldosa.

Motorcycle experience Hotel

Mocht je interesse hebben dan kun je contact zoeken via de website:

http://www.motorcycle-experience.com/

Voor ervaringen uit eerste hand kun je het altijd ook een van de leden van MC ’t Pijpke vragen.

Geef een reactie

Required fields are marked *.